Fluidna tehnika

Alfa Laval je vodilni svetovni dobavitelj specializiranih proizvodov in inženirskih rešitev.

Oprema, sistemi in storitve so namenjene pomoči strankam pri optimizaciji zmogljivosti njihovih procesov. Alfa Laval predstavlja rešitve pri ogrevanju, hlajenju, separaciji in transportu snovi, kot so olje, voda, kemične snovi, pijače, prehrambni izdelki, škrob in mediji v farmacevtski industriji.

Ustrezen nadzor temperature in učinkovito čiščenje procesnih tekočin močno vplivata na stroške proizvodih procesov. VRD Dankon ima v sodelovanju z Alfa Lavalom obsežno znanje o procesih in vam pri tem pomaga pri učinkovitem upravljanju procesnih tekočin, kot so kompresorska olja, hladilna sredstva, rezalno olje, hlajenje hidravličnih olj, olja za kaljenje, valjanje, sintranje ipd.

Svetovanje pri izbiri, tehnična pomoč in prodaja, svetovanje ob zagonu, rezervni deli za proizvode, kot so toplotni izmenjevalniki, separacijski sistemi, čistilni moduli in zračni hladilci, so naša skrb – da bi lahko vaša proizvodnja tekla nemoteno in učinkovito.

Lotani prenosniki toplote – BHE

Lotani prenosniki toplote Alfa Laval so zasnovani za obratovanje v tlačnem območju od vakuuma do tlaka 30 bar ter temperaturnem območju od –160 °C do +400 °C.

Več o produktu

Razstavljivi ploščati prenosniki toplote – GPHE

Kjer se po zmogljivostih konča asortiment kompaktnih lotanih prenosnikov toplote, vstopijo razstavljivi prenosniki. Čiščenje in vzdrževanje razstavljivih (vijačenih) prenosnikov toplote je preprosto, dobavljivi so s proti koroziji odpornimi ploščami iz titana, grafita in številnih drugih materialov, posebej primernih tudi za stik z agresivnimi mediji.

Več o produktu

AlfaNova

AlfaNova je nov tip ploščnih prenosnikov toplote, ki so v celoti izdelani iz nerjavnega jekla in spajani s fuzijsko tehnologijo. Zagotavljajo visoko temperaturno obstojnost (do +550 °C) in ustrezajo visokim higienskim standardom. Izdelani so brez bakra in so izjemno odporni proti koroziji.

Več o produktu

Spiralni prenosnik toplote – SHE

Spiralni prenosniki toplote so visokoučinkoviti na gošči, tekočinah s trdimi delci ali vlaknastih raztopinah. Več o produktu

Zračni hladilci – AHE

Serija AlfaBlue predstavlja širok spekter suhih hladilcev, namenjenih hlajenju različnih procesnih tekočin v težkih razmerah. Ti hladilci so primerni za hlajenje v zaprtem krogu, kadar imate omejeno količino hladilne vode. Več o produktu

Čiščenje procesnih tekočin v kovinskopredelovalni industriji

Čistilni moduli AlfaPure

To so napredni mobilni moduli za čiščenje vode ali tekočin na oljni ali vodni osnovi. Vsak modul predstavlja zaključen sistem, ki vključuje separator in pripadajočo opremo. Preberi več

Mobilni separacijski sistem Alfie 500

Alfie 500 je kompleten mobilni sistem, ki vključuje separator, napajalno črpalko in nadzorni sistem. Alfie 200 je zasnovan za stalno namestitev na rezervoar hladilnih sredstev na vodni osnovi. Preberi več